Økologisk extra virgin olivenolje

Olivenolje betegnes som naturens “flytende gull” og anses som et av verdens mest helsebringende råstoff. Den er unik fordi den kombinerer sunne, essensielle fettsyrer (f.eks Omega 9), kraftige antioksidanter og andre essensielle næringsstoffer. Disse stoffene arbeider sammen for å forbedre hjertet og blodårene, dempe betennelse og beskytte mot kroniske sykdommer. I tillegg fremmer olivenolje hudens helse, forsinker aldring og støtter en sunn og balansert livsstil. Å inkludere olivenolje i ditt daglige kosthold er en enkel, men kraftfull måte å styrke helsen og å øke levealderen på.

Extra virgin olivenolje er den sunneste oljen med best kvalitet og størst helsegevinst. For at en olivenolje skal kunne kalles extra virgin, må den produseres ved pressing uten bruk av kjemikalier eller varme.

Extra virgin olivenolje er rik på essensielle fettsyrer og antioksidanter, spesielt polyfenoler og oleic acid (Omega 9). I tillegg inneholder den mangan, magnesium, fosfor, kalium og vitamin K, E, og A.

Bruk av extra virgin olivenolje i kostholdet gir dokumenterte helseeffekter:

  • De essensielle fettsyrene øker det gode kolesterolet, reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og beskytter cellene mot oksidativt stress og betennelse.
  • Antioksidantene i oljen har sterke betennelsesdempende egenskaper og beskytter cellene mot frie radikaler. De støtter hjernefunksjon og reduserer risikoen for Alzheimers og andre nevrodegenerative sykdommer.
  • Med abonnement på FONS får du økologisk, extra virgin olivenolje levert hjem på døren sammen med andre helsebringende produkter hver måned. Vi leter frem de beste, mest næringsrike og reneste produktene, som finnes på markedet og gjør dem tilgjengelig for deg.
  • Polyfenoler stimulerer til produksjon av immunceller (T-celler) og naturlige dreperceller (NK-celler) som bekjemper infeksjoner og kreftceller.
  • Vitamin E fremmer sunn cellefunksjon, styrker immunforsvaret og beskytter huden mot aldring og solskader i tillegg til å forbedre hudens hydrering, elastisitet og barriere.

Last ned produktark.

En god olivenolje skal ha høyt innhold av polyfenoler og ingen tilsetning av kjemikalier eller bruk av kjemiske prosesser (sprøytemidler eller kunstgjødsel). Oliventrærne skal stå i et næringsrikt jordsmonn, oljen skal ha økologisk sertifisering og være kaldpresset 12 timer etter innhøsting, og bærene skal bare presses én gang.

FONS tilbyr økologisk extra virgin olivenolje av ypperste kvalitet.

-

Med abonnement på FONS får du økologisk, extra virgin olivenolje levert hjem på døren sammen med andre helsebringende produkter hver måned. Vi leter frem de beste, mest næringsrike og reneste produktene, som finnes på markedet og gjør dem tilgjengelig for deg.